fredag 8. januar 2016

Radering


I det siste har vi jobbet med radering på plexiglass. 
Dette var en av mine favorittoppgaver, det var gøy og jeg lærte mye nytt.

Hva vi gjorde:


  • Det første vi gjorde var å finne et motiv vi ville ha og risset det inn på plexiglasset. For å risset det inn på glasset brukte vi en skarp rissepinne på 1 mm eller 2 mm.da kunne vi til slutt se det valgte motivet på glasset.
  • Før vi gikk videre måtte vi ligge et ark til bløt (i vann). Men arket skulle ikke være så veldig vått, derfor lå vi det i mellom to avissider til tørk (det skulle være fuktig, slik at vi ikke kunne se noe vanndråper på arket).
  • Deretter tok vi maling over glasset og en fille for å få malingen nedi sporene på glasset, men også for å fjerne mallingen rundt møsnteret/der vi ikke ville ha den. Hvis vi ville ha mer detalje (f. eks. en annen farge på øyne osv.), så kunne vi bruke q-tips.
  • Når vi var fornøyd, tok vi glasset og arket og gjorde oss klar til å trykke. Vi lå plexiglasset med malingen på presseren med arket over, Så beint som mulig. Når det hadde vært gjennom presseren tok vi det ferdige resultatet og la det i en bunke med papir og noe tungt oppå, for å ungå at det skulle krølle seg.

Her er noen av mine resultat:







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar