lørdag 23. januar 2016

GATEKUNST


 
Gatekunst er ulike typer bildekunst i det offentlig rom, ofte anonymt, ulovlig og ubestilt. Gatekunstnere maler på husvegger, bakken, skilt etc. Det blir som oftest brukt spaymaling og sjablonger, men det er også noen som velger å bruke klistremerker, plakater, installasjoner og malerier som dekker en eller flere vegger. 

Det er mer interessant hvordan denne personen bruekr arbeidene når vedkommende ser dem på gaten. Hovedproblemet med gallerier er at det oppfattes eksklusivt, gatekunsten har en friere form. Gratis kunst i byen når frem til langt flere mennesker og det er mye mer spennende, enn i et galleri.


Det at gatekunst er ulovlig, er jeg litt usikker på hva jeg syntes om. Hvis det hadde vært lovlig hadde det blitt for mye på gatene og det hadde ikke vært like mye seriøst og fint sånn som det er no. Når det er ulovlig sånn somd et er no, er det ikke for mye og det er som oftest mer skjult, så det blir mye mer spennende. Men denne spenningen forsvnner litt når gatekunstneren blir mer og mer berømt og kunsten til slutt havner på et galleri. Det mister meningen med navnet "gatekunst"... 

Banksy er en berømt britisk gatekunstner som opererer anonymt. kunstverkene hans har ofte emner fra politikk, kultur og etikk.
0% interest in people av Banksy

Naken Mann av Banksy

instagram av Banksy
Noen norske gatekunstnere er for eksempel Aram :


Girl with coneflower, i nærheten av haukeland sykehus
En annen Norsk kunstner jeg vet om er Gaia :
Lion Rabbit av Gaia

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar