torsdag 5. november 2015

Ansel Adams

Ansel Easton Adams ble født 20. februar 1902 i San Francisco, California. Adams ble berømt som fotograf ved hjelp av sitt arbeid for å fremme bevaring av villmarksområder. Hans ikoniske svart-hvitt bilder har bidratt til å etablere fotografering blandt kunst. Han døde i Monterey, California, 22. april, 1984.

Ansel Adams, 1955

Det var en tur til Yosmite nasjonalpark og et kamera fra faren, som fikk Adams til å fotografere. Han lærte seg mørkerom teknikker, leste fotografi magaziner, møtte opp på kamera klubb møter, og dro til poto og kunst utstillinger. Han ble flinkere og selte sine tidligere poto til Best's Studio i Yosmite Valley. 

Ansel Adams og konen, Virginia Best, ca.1970-80
I 1928 giftet Ansel Adams seg i Best's Studio, med Virginia Best. 
Når faren til Virginia døde, overtok hun studioet, og hun og Adams fortsatte å holde studioet åpent helt til 1971. 
Studiet er no i dag kjent som Ansel Adams Gallery, og den forblir i familien. 

Clearing winter storm, Yosemite Valley, California (1944)

Ansel Adams "Clearing Winter Storm 1944" er et spesielt interessant bilde til meg. Som mange andre komplekse bilder, er det laget av en rekke separate elementer, men er fortsatt samlet. I motsetning til mange andre komplekse bilder, kan den deles opp i flere separate bilder, hver fullstendige sammensetninger i seg selv; fire topper i skyene, skyggen i dalen mellom monolitten og topp, foss og topp, foss og to trær, etc.


Thunder, Lake Tahoe (1936) 

Det jeg liker er at den tre-lags sammensetningen i "Thunder, Lake Tahoe" (vann, åser, skyer) demonstrerer makt og undertrykkelse av naturen, som landet der vi bor (representert av åsene) er overskygget i forhold til hvelvingen av vann og de fantastiske skyene. Det som også vakkert med dette fotografiet er brodden av lys rundt kantene av skyene, de ulike teksturer av skyene og følelsen av bevegelse mens de beveger seg i himmelen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar